Om os

I slutningen af 2008 startede parret Sara og David Allermand Byens Pølsevogn op på havnen i Horsens. Det var lige til da parret kommer fra og bor i Horsens. I starten startede parret op med at arbejde fra kl 11 til kl 17 mandag til fredag hver uge, da parret havde fuldtidsarbejde ved siden af, så var ejerskabet af Byens Pølsevogn mere ment som hygge job.

I 2010, bare 2 år efter at de åbnede Byens Pølsevogn i Horsens valgte David at gå fuldtid på den da han kunne se noget potentiale i forretningen og i de koncepter og tanker han havde. Så han sagde sit fuldtidsjob op og udvidede åbningstiderne og holde åben i weekenderne.

 

David valgte nogle koncepter som er en nyskabelse indenfor pølsevognsbranchen.

Sara og David begyndte at starte udbringning af mad, som man ikke ser tit hos andre pølsevogne. Købe Hereford - kød fra Irland og lavede sovsen til bøfsandwich fra bunden Ribbenstegen blev varmet i ovnen og ikke bare puttet i frituregryden.

 

På den måde vendte man op ned på mange traditioner, og det var det rigtige da man begyndte at få flere kunder fordi man serverede hjemmelavet mad og tilbød udbringning.

 

Det næste store og populære koncept der blev kørt i stilling er det yderst populære tilbud " spis hvad du kan" for 79,-. Dette satte virkelig gang i omsætningen. 
På 4 år fra slutningen af 2008 til 2013 blev omsætningen i Byens Pølsevogn på Havnen i Horsens mere end 6 doblet. På den måde blev Sara og David bekræftet i at deres koncept er stærkt.

 

I starten af 2012 valgte Sara at gå fuldtid på det. Så man valgte at tage endnu en satsning og overtage pølsevognen i Bjerre, som ligger mellem Horsens og Juelsminde. Man ville lave samme koncept, og gøre den til Byens Pølsevogn med samme procedure og Menukoncepter. På de 8 måneder steg omsætningen ud fra det koncept man startede i Horsens, så medierne fik interesse for David og Saras koncept og historie. Så de blev interviewet i lokalradioen og interessen og historien blev endnu mere interessant.

 

Dette gør at det har taget fart, og at konceptet rygtes og spredes omkring Byens Pølsevogn kan bekræftes da efterspørgslen har været stor også udenfor Horsens bygrænse og nærbysområder. Så man har efterfølgende startet op i Give og Juelsminde, og flere byer vil følge efter. I dag driver parret 4 pølsevogne og har over 30 ansatte. Målsætningen er at åbne en ny pølsevogn hvert år. Fordelen med flere pølsevogne er at man opnår stordriftsfordele ifht. leverandør, så parret kan blive ved med at drive en stærk forretning.

 

Deres niche er deres baggrund. Man har fødderne plantet solidt på jorden. David har en fortid som ansat på en institution i Silkeborg og Sara har en fortid som pædagog. Derfor ligger det dem meget på sinde at give alle en chance. Også over for dem der ville have svært ved at få job andre steder.

 

Deres fælles holdninger og værdier er at have respekt for alle mennesker, samt give dem tillid og ros ved at vise og gå forrest, så de får den tryghed der skal til. 


Yderligere var opstarten ikke nem. De første 4 år til 5 år siden var der ikke altid råd til at købe en sodavand eller andet luksus. Og omsætningen kunne tit være en dagsomsætning på højest 200,-. 
Så troen på konceptet krævede tålmodighed. 

 

Det at de selv har haft arbejdshandskerne på i pølsevognen giver parret en ballast og tro på tingene som er afgørende for at konceptet og forretningen kan vokse sig større. Man er heller ikke bange for at tænke nye tanker.